Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς ο πατέρας της 16χρονης που έφυγε από κορονοϊό-επιμένει για ιατρικό λάθος

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για λάθος ιατρική διάγνωση που στοίχισε τη ζωή της κόρης του, κάνει λόγο ο πατέρας της 16χρονης μαθήτριας στη Θήβα:

«Από ιατρικό λάθος έγινε. Είχε κορονοϊό το παιδί και της είπαν ότι έχει φαρυγγίτιδα. Να ορίστε τα φάρμακα που της έδωσαν για την φαρυγγίτιδα».

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί».

 

Την τρίτη φορά, η εισαγωγή της έγινε άμεσα. Περισσότερες από 5 ώρες σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό προσπαθούσε να κρατήσει τη 16χρονη εν ζωή αλλά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

«Βλέπεις ένα παιδί που έχει κορονοϊό, πιθανότατα γνωρίζεις ότι το παιδί αυτό έχει ζάχαρο, στο λένε. Γιατί δεν το στέλνεις στην Αθήνα μαζί με την μάνα του τη Δευτέρα και τις δύο μέσα στο ασθενοφόρο; Αν το είχαν στείλει το παιδί από τη Δευτέρα, σήμερα το παιδί θα ζούσε».

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας που νοσεί και ο ίδιος από κορονοϊό, αν και αρχικά είχε ήπια συμπτώματα χθες το απόγευμα εισήχθη στο νοσοκομείο Λειβαδιάς καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Η μητέρα παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική του Ευαγγελισμού, μη γνωρίζοντας πως η κόρη της δεν ζει πια.

 

Οι καταγγελίες για ιατρικό λάθος έφεραν την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα που διέταξε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και να δουν κατά πόσο ήταν ο κορονοϊός αυτός που στέρησε τη ζωή από την 16χρονη.

Share.

Leave A Reply