Παρασκευή, 5 Μαρτίου

Συνάντηση με Σπανό ζητούν έξι εμπορικοί σύλλογοι της Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό, έξι εμπορικοί σύλλογοι της Βοιωτίας, ζητούν δίκαιη κατανομή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη στήριξη των μικρών μεσαίων επιχειρήσεων και συνάντηση μαζί του προκειμένου να του εκθέσουν τις προτάσεις τους.
Η επιστολή στον περιφερειάρχη
Κύριε Περιφερειάρχα,
​Λαμβάνοντας υπόψη το τελευταίο διάστημα τις ραγδαίες εξελίξεις που οδήγησαν τον Νομό μας να συμπεριληφθεί στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές , σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα γινόμαστε καθημερινά δέκτες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας .
Αναμφισβήτητα, κύριο μέλημά όλων μας είναι η προστασία της δημόσιάς υγείας και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών στοιχείων.
Δυστυχώς, καλούμαστε να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά, τις έντονες ανησυχίες μας για την βιωσιμότητα της αγοράς, έπειτα από τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες που έχουμε υποστεί καθ΄ όλη την διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, (μας έχει αφήσει ακόμη ανοιχτές πληγές) και συμπληρώνεται τώρα με το πολύμηνο κλείσιμο των καταστημάτων μας από την πανδημία.
Συνυπολογίζοντας ότι οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις έμειναν και μένουν εκτός των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κάνει πολύ δύσκολο το έργο της ανάκαμψης της οικονομίας και την επανεκκίνηση των εμπορικών επιχειρήσεων. Θεωρούμε πως ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ με ποσοστά κατανομής ανάλογα με τους Κ.Α.Δ. των επιχειρήσεων που επλήγησαν, θα ήταν ίσως η πιο δίκαιη κατανομή χρημάτων, έτσι ώστε να φτάσουν ακόμη και στις πιο μικρές επιχειρήσεις για να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς.
Πρωταρχικός στόχος μας , είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
Πιστεύουμε ότι μία συνάντηση μαζί σας, με αντιπροσώπους από τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού μας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, θα βοηθούσε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την επιβίωση των επιχειρήσεων.
Στις κρίσιμες αυτές στιγμές η επιχειρηματική κοινότητα Βοιωτίας θα είναι δίπλα σας, στην προσπάθεια σας για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την οικονομική ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, είμαστε την διάθεση σας
Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου
Εμπορικός Σύλλογος Δηλεσίου
Εμπορικός Σύλλογος Θηβών
Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού.
Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Δήμου Τανάγρας-Σχηματαρίου
Share.

Leave A Reply