Τρίτη, 13 Απριλίου

Συναντήσεις Πούλου με Δαλαμάγκα και Αγνιάδη

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Συνεχίζοντας τις επαφές της με τοπικούς φορείς η βουλευτής Γιώτα Πούλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Βασίλη Δαλαμάγκα και συζητήσαν για τις κοινωνικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση.
“Η απώλεια της πρώτης κατοικίας για πολλούς συμπολίτες, φυσικά πρόσωπα αλλά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο την κοινωνία και απειλεί την κοινωνική συνοχή” τόνισε η κ. Πούλου.
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις εμπεριστατωμένες προτάσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στη διαμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα που δεν έγιναν δεκτές.
Επίσης συζητήθηκε η απαράδεκτη εξομοίωση των πτυχίων 2ετούς διάρκειας σπουδών των εγχώριων και ξένων κολεγίων, που προωθεί η κυβέρνηση με την αλλαγή του Κώδικα Δικηγόρων, επιβάλλοντας την εγγραφή τους στα μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων!
Τέλος αναφορές έγιναν και στα σοβαρά οικονομικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της υγειονομικής κρίσης και την προχειρότητα του σχεδιασμού των μέτρων… Ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσουν τα Δικαστήρια αύριο, τόνισε ο κ. Δαλαμάγκας.
Η κ. Πούλου συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη
Δύο επίκαιρα ζητήματα συζητήθηκαν στη συνάντηση τους:
• Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας που φτωχοποιεί το 80% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), αλλά και φυσικά πρόσωπα και θα επιφέρει πρόσθετες επιπτώσεις στην βιωσιμότητα των ΜμΕ.
• Οι επιπτώσεις από τα τελευταία μέτρα κατά της πανδημίας, που απασχολούν ζωτικά τον επιχειρηματικό κόσμο της Βοιωτίας.
Το Επιμελητήριο προτάσσει την προστασία της υγείας των πολιτών και ζητά:
• Tην αναστολή εφαρμογής του νέου κώδικα και την προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών από την πτώχευση.
• Την επανεκτίμηση των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για την Βοιωτία.
Ο συνδυασμός της εφαρμογής του Πτωχευτικού Κώδικα και τα περιοριστικά μέτρα του Νοεμβρίου, θα είναι η καταστροφή του εμπορικού και βιοτεχνικού κόσμου της Βοιωτίας.
Η βουλευτής δήλωσε τη συμπαράστασή τη και δεσμεύτηκε για κοινές ενέργειες, ώστε “να μείνει η κοινωνία της Βοιωτίας όρθια”.
Share.

Leave A Reply