Τετάρτη, 21 Απριλίου

Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δ. Αλιάρτου – Θεσπιέων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη και με όλα τα μέτρα προστασίας  συνεδρίασε, το Τοπικό Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μπόγρη Ζαχαρούλα, Μαλέσης Κων/νος, Κοκοράκης Λουκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μαλέσης Φώτιος, ο Δν/της του Δασαρχείου Λιβαδειάς Κουτσοβασίλης Κων/νος, ο Δν/της του Δασαρχείου Θήβας Κατσιάνης Σάββας, ο Διοικητής Μονάδας Καυσίμων Αεροπορίας Τσεκούρας Γεώργιος, ο Διοικητής Π.Υ. Λιβαδειάς Πούλος Κων/νος, ο Διοικητής Π.Υ. Θηβών Καραγιόπουλος Δημήτριος, ο Διοικητής Π.Υ. Ν. Βοιωτίας Ζαμάνης Ιωάννης και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Κακοσαίος Μάριος.

Η συνεδρίαση αφορούσε τον απολογισμό της θερινής περιόδου και τον προγραμματισμό της χειμερινής σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των υπηρεσιών, γεγονός που, όπως είπε, πολλαπλασιάζει τη δύναμή τους  και για το λόγο αυτόν υπάρχει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών. Η θερινή περίοδος έκλεισε με λίγα περιστατικά τα οποία αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, χωρίς πολύ σοβαρές καταστροφές.

Σε ότι αφορά τη χειμερινή περίοδο ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του μηχανισμού του Δήμου και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν (καθαρισμός ρεμάτων, αποστραγγιστικών τάφρων και φρεατίων),ή γίνονται (προμήθεια αλατιού, συντήρηση μηχανημάτων, κτλ).

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των  υπηρεσιών, αναφέρθηκαν στην άψογη συνεργασία με το Δήμο και στην αλληλοσυμπλήρωση των δράσεων, καθώς επίσης επιβεβαίωσαν την απόλυτη ετοιμότητα των υπηρεσιών τους για τη χειμερινή περίοδο.

Καταλήγοντας, κοινή διαπίστωση όλων είναι πως σημαντικό ρόλο, εκτός από την αντιμετώπιση των φαινομένων, έχει η πρόληψη, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών για τις δικές τους ενέργειες, τόσο πριν το φαινόμενο, όσο και κατά τη διάρκειά του και φυσικά μετά. Ως προς αυτό συμφωνήθηκε να προωθηθεί με κάθε τρόπο ενημερωτικό υλικό.

Share.

Leave A Reply