Τρίτη, 13 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: “Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική αλλά η κρατική ευθύνη είναι σημαντικότερη”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λιβαδειάς, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορoνοϊού στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στη Λιβαδειά, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

Ζητάει να ενημερωθούν οι πολίτες για του ελέγχους  που πραγματοποιούνται σε εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής, για την τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς και τα αποτελέσματα τους.

Η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες ζούμε την έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή της Λιβαδειάς που έβαλε το νομό μας στην «πορτοκαλί» ζώνη επικινδυνότητας. Σημαντική αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι το γεγονός ότι ο ιός χτύπησε επιχείρηση της περιοχής μας.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο δήμαρχος κος Ταγκαλέγκας, σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που τυχόν απειλούνται ή παρεμποδίζονται από τον εργοδότη τους να παραμείνουν στο σπίτι αν έχουν συμπτώματα του κορονοϊού, να επικοινωνούν μαζί του για την επίλυση του προβλήματος. Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις καλές προθέσεις του δημάρχου, πιστεύουμε ότι, για όλα τα δημόσια πρόσωπα, προέχει η βούληση για την ανάδειξη της συλλογικής ευθύνης.

Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, την επιθεώρηση εργασίας, την πολιτική προστασία κ.α., όπως σωστά ζητά με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά να ενημερωθούν οι πολίτες της Βοιωτίας από την Περιφερειακή Αρχή, πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σε εργοστάσια και επιχειρήσεις και ποια είναι τα αποτελέσματα.

Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική αλλά η κρατική ευθύνη είναι σημαντικότερη.»

Share.

Leave A Reply