Παρασκευή, 16 Απριλίου

Ταγκαλέγκας: ο δήμος Λεβαδέων στηρίζει τα άτομα με αναπηρία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μήνυμα του για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις δράσεις του Δήμου για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Το μήνυμα του δημάρχου:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, σε Οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν στην ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων για ισότιμη μεταχείριση των Ατόμων με Αναπηρία ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να βελτιωθεί η ποιότητας ζωή τους και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα αναπηρίας.

Οι κοινωνίες οφείλουν να αφουγκράζονται τη φωνή των ΑμεΑ και να διασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες, εξαλείφοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Η αναπηρία είναι μια κατάσταση που μας αφορά όλους. Εκτιμάται ότι περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζεται έμμεσα από την αναπηρία. Στη χώρα μας ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρίας ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο.

Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας με αναπηρία με τη απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών (ηλεκτροφωτισμού – καθαριότητας), με την ένταξή τους στις Κοινωνικές Δομές του, βάσει ειδικών κριτηρίων, ενώ σε συνεργασία με τη Δ/νση Β’θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας στηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Λιβαδειάς στη Χαιρώνεια ώστε τα παιδιά με αναπηρία να αποκτήσουν εφόδια για μία όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη ζωή.”

Share.

Leave A Reply