Κυριακή, 11 Απριλίου

Τηλεκπαίδευση μέσω καφενείου…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eνώ η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαφημίζουν το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης ως «επιτυχημένο» – παρά και ενάντια στην οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές και οι γονείς από την έλλειψη προετοιμασίας και τους υλικοτεχνικούς φραγμούς στην πρόσβαση στην πλατφόρμα – νέες αποδείξεις έρχονται να αποδομήσουν το κυβερνητικό αφήγημα «επιτυχίας».

Χαρακτηριστικές του κυβερνητικού φιάσκου της τηλεκπαίδευσης είναι οι φωτογραφίες από το χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου όπου 5-6 παιδιά φορώντας μπουφάν, κουκούλες αλλά και μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό, αψηφούν όλες τις δυσκολίες για να κάνουν μάθημα.

Το μάθημα γίνεται σε καφενείο. Ο λόγος;

Είναι το μοναδικό σημείο που υπάρχει ίντερνετ στο χωριό. Όπως αναφέρει η Proini.gr, μοιράζονται ένα… κινητό και ένα παλιό λάπτοπ κι αυτά δανεικά, για να μπουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου.

Μολαταύτα, σχεδόν αδιαμαρτύρητα συνεχίζουν να κάνουν το μάθημά τους.

Εικόνες που πρέπει να προβληματίσουν ιδιαιτέρως, ειδικά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όταν αναφέρεται στην τηλεκπαίδευση και στα προβλήματα που καταγράφονται στη χώρα και φυσικά να δοθούν λύσεις.

 

Share.

Leave A Reply