Τρίτη, 13 Απριλίου

Τη χρυσή τομή στη λειτουργία των εκκλησιών ζήτησε ο Μητροπολίτης Θ&Λ, Γεώργιος

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άδικα χαρακτήρισε τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη λειτουργία των εκκλησιών, την περίοδο των Χριστουγέννων, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, Γεώργιος. Ζήτησε να βρεθεί η χρυσή τομή που δεν θα αδικεί πιστούς και εκκλησία καθώς και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού.

Στο κήρυγμά του από τη Μονή του Οσίου Λουκά στο Στείρι και με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την επαναφορά των ιερών λειψάνων του Οσίου Λουκά στο Μοναστήρι του, ο κ. Γεώργιος τόνισε ότι η Εκκλησία όλο αυτό τον καιρό, της πανδημίας, έκανε θυσίες και υποχωρήσεις, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων. Ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη λειτουργία των Ναών τα Χριστούγεννα είναι άδικα και ανεφάρμοστα, και δεν μπορεί τα ίδια άτομα που θα είναι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι και στους Ναούς, οι περισσότεροι των οποίων είναι τεραστίων διαστάσεων και με μεγάλο ύψος.

Σημείωσε  ότι οι κληρικοί και οι πιστοί είναι ανάστατοι, διότι αισθάνονται ότι αδικούνται με τα μέτρα, και ερωτούν ποιος θα επιλέξει τους πιστούς που θα συμμετάσχουν στις Λειτουργίες, με αποτέλεσμα οι ιερείς να στρέφονται εναντίον των Μητροπολιτών και εναντίον των ιερέων και των επιτρόπων. Επίσης, εξέφρασε την απορία του γιατί οι Ναοί δεν είναι ανοικτοί για να μπορούν να προσκυνούν οι πιστοί και να ανάβουν το κεράκι τους.

“Μας βάζουν τη στάμπα του ιερού αντάρτικου όμως είναι το ξέσπασμα του πόνου μας, είμαστε μειονότητα και μας αγνοούν;” αναρωτήθηκε ο κ. Γεώργιος.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης έκανε έκκληση προς όλους, μέσα στα πλαίσια που το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες, η Εκκλησία να έχει καλύτερη αντιμετώπιση.

Τέλος ευχήθηκε με καλή διάθεση, ενότητα και συνεργασία όλων των υπευθύνων να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε τις ημέρες των Χριστουγέννων να μπορέσουν οι πιστοί, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας, να συμμετέχουν στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Share.

Leave A Reply