Σάββατο, 10 Απριλίου

Το χριστουγεννιάτικο δένδρο της Λιβαδειάς άναψε.. αλλά χωρίς κόσμο

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Χωρίς την αίγλη των προηγούμενων ετών έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.
Ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας άναψε τα λαμπάκια, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, ενώ από την αντιπολίτευση του Δ.Σ το παρών έδωσε μόνον ο Δημήτρης Καραμάνης.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε ότι τα φετινά Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα, καθώς “η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει την καθημερινότητα μας. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για όλους μας, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε εορταστική ατμόσφαιρα στο Δήμο μας, λίγο πιο λιτά και χωρίς περιττές δαπάνες”.
Αναφέρθηκε και στη δημιουργία διαδικτυακού χριστουγεννιάτικου χωριού, σημειώνοντας  ότι ο Δήμος “επιθυμώντας να προσφέρει χαρά στους μικρούς μας φίλους, αφού η πανδημία του κορωνοϊού δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε εορταστικές εκδηλώσεις, δημιούργησε ένα διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν ζωντανά με το χωριό του Άη Βασίλη στο Ροβανιέμι, να απολαύσουν μουσικές συναυλίες, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών και μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης. Το απίθανο ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό είναι επισκέψιμο από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων”.
Ο καθιερωμένος διαγωνισμός ζωγραφικής για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων και τη δημιουργία των ευχετήριων καρτών του Δήμου έγινε και φέτος με τη συμμετοχή όσων κατάφεραν να υποβάλλουν τα έργα τους λόγω της διακοπής των μαθημάτων.
Οι βραβευθέντες μαθητές θα δουν τα έργα τους στις τυπωμένες κάρτες, αλλά και στο διαδίκτυο.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων τόνισε ότι οι φετινές γιορτές είναι ιδιαίτερες, αλλά “μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για επαναπροσδιορισμό της στάσης ζωής, των αξιών και κίνητρο για να κάνουμε πράξη το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου που είναι η ελπίδα, η ταπεινότητα και η αγάπη προς το συνάνθρωπο. Είναι ευκαιρία για όλους μας να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας με τον πιο απλό τρόπο, μένοντας σπίτι προστατεύοντας όσους αγαπάμε.
Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένο και Υγιές το 2021!”
Όλη η Λιβαδειά έχει φορέσει τα γιορτινά της, με χιλιάδες λαμπάκια σε όλους τους κεντρικού δρόμους, ενώ και το ιστορικό της ρολόι απέκτησε γιορτινή φωταγώγηση.
Share.

Leave A Reply