“Κρανίου τόπο” θυμίζουν τα Δερβενοχώρια μετά την πυρκαγιά, των τελευταίων τεσσάρων ημερών που κατέκαψε χιλιάδες εκτάσεις.
Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης.
Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Δυστυχώς, για μια ακόμη χρονιά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Δάση, σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις καταστρέφονται στη Βοιωτία και σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες για αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, φαίνεται ότι δεν έμαθε τίποτα από τις προηγούμενες καταστροφές.
Έστω και την έσχατη στιγμή, οφείλει να σταματήσει την αδράνεια, την ολιγωρία και τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες με ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης, με σαφή διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους αλλά και με σχέδια πολιτικής προστασίας που συμβαδίζουν με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.
Ευχαριστώντας για άλλη μια φορά τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τον επαγγελματισμό και τον αγώνα που δίνουν, υπενθυμίζω ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει την ποιότητα ζωής των πολιτών και το φυσικό περιβάλλον.»