Πέμπτη, 15 Απριλίου

46 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 464 συνολικά – Αυστηρότατος έλεγχος για όσους έρχονται στη χώρα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε 46 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε συνολικά τα 464 και οι νεκροί είναι 6. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Συνολικά 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. 78 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη και όσων είναι διασωληνωμένοι τα 69 έτη. Μέχρι στιγμής 19 άτομα πήραν εξιτήριο.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στην χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 με 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού.

Απαντώντας σε ερωτήματα για τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι «έχουμε ανθρώπους που έχουν πάρει την τριπλή ή τη διπλή θεραπεία που είναι καλά και ευχόμαστε αυτό να γίνει για όλους. Εχουμε ένα διπλό συνδυασμό που δίνει καλά αποτελέσματα. Αυτός θα δοθεί στους ασθενείς και θα υπάρξει μια βάση δεδομένων που θα καταγράφει την πορεία τους. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Τίποτα δεν μπορούμε να δούμε αν δεν δοκιμαστεί σωστά».

Ο κ. Τσιόδαρς αναφέρθηκε στην πρώτη πειραματική κλινική έρευνα που ξεκίνησε ηστις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα τα έχουμε σε τρεις μήνες».

Χαρδαλιάς: Ξεκινάει αυστηρότατος έλεγχος για όσους έρχονται στη χώρα

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε: «Δεν μιλήσαμε ποτέ για έλεγχο της κυκλοφορίας. Μιλήσαμε ξεκάθαρα για απαγόρευση στις δημόσιες συναθροίσεις από δέκα άτομα και πάνω. Κάνουμε έκκληση στον κάθε πολίτη να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από αύριο «ξεκινάει αυστηρότατος έλεγχος για όσους έρχονται στη χώρα και για το αν τηρούν τη δέσμευση για 14ημερη καραντίνα».

Παράλληλα επανέλαβε τις εντολές «Μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό, ακολουθούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής. Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στις κατοικίες τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών.».

Επίσης τόνισε: «Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους στα media, τους οδηγούς όλους όσους δουλεύουν και δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους».

Share.

Leave A Reply