Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος απηύθυνε επιστολή προς τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ για τους απολυθέντες από τη ΛΑΡΚΟ, ζητώντας την επιμήκυνση του χρόνου απασχόλησης τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ως γνωστόν, η Περιφέρεια συνεργάστηκε με τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της δράσης για τα ειδικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων απολυθέντων από την εταιρεία, με σκοπό τη διευκόλυνση της απασχόλησης πρώην εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ ΑΕ, σε υπηρεσίες και δραστηριότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο κ. Βουρδάνος υπογραμμίζει ότι “η συνεργασία αυτή συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα στην αγορά εργασίας από το κλείσιμο της πολύ μεγάλης επιχείρησης «ΛΑΡΚΟ ΑΕ» και είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και του επιπέδου διαβίωσης των συμμετεχόντων στο
πρόγραμμα”.
Ειδικότερα, μέσω της συνεργασίας των δύο φορέων, έγινε δυνατή η απασχόληση 36 πρώην εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, διαφόρων ειδικοτήτων (κυρίως οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργου, εργάτες, διοικητικοί υπάλληλοι κ.λ.π) σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας τους.
Με “δεδομένη την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος και τα αιτήματα των ίδιων των εργαζομένων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας”, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κατέθεσε επιστολή προς τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ, με την οποία:
– Επεσήμανε ότι «ανάλογες επιμηκύνσεις προγραμμάτων έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από τη ΔΥΠΑ, σε αντίστοιχες περιπτώσεις ειδικών κατηγοριών ανέργων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, γεγονός που
επιβεβαιώνει την πάγια πρακτική στήριξης προγραμμάτων με υψηλή κοινωνική προστιθέμενη αξία».
– Αιτήθηκε «την επιμήκυνση του χρόνου επιχορήγησης από τη ΔΥΠΑ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η απασχόληση των ωφελούμενων και η παροχή του πολύτιμου έργου τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας».



