Πέμπτη, 13 Μαΐου

Αγιασμός στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισαν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων (ΔΟΘ) στη διάρκεια του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων  Σπύρος Νικολάου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, παραβρέθηκαν στον Αγιασμό των Παιδικών Σταθμών Θήβας και αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος  Σ. Δρένιος,με τοπικούς συμβούλους παρέστησαν στον Παιδικό Σταθμό Βαγίων.

Σε πρώτη φάση κλήθηκαν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς τα νήπια που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2018-2019 (δικαιούχοι Voucher) και τα νήπια που προέρχονταν από επανεγγραφή. Σε δεύτερη φάση θα ικανοποιηθούν αιτήσεις  εγγραφής από την  Β’ ανακατανομή,  των voucher που δεν χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και αιτήσεις νέων εγγραφών,  μέχρι να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά το συντομότερο δυνατό.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΟΘ κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου : “Στόχος του Δήμου Θηβαίων και του ΔΟΘ είναι να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών αλλά και να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις εγγραφής νηπίων. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν ανελλιπώς και επιτυχημένα εδώ και 40 χρόνια και παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με τήρηση αυστηρά σχετικών νόμων και σύμφωνα πάντα με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας παιδικών σταθμών των  Υπουργείων Εσωτερικών και  Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όλα αυτά τα χρόνια οι δομές μας είναι δίπλα στις οικογένειες, στην εργαζόμενη, άνεργη ή άπορη μητέρα και με υπευθυνότητα μεριμνούμε για την ασφαλή διαμονή- φιλοξενία, ποιοτική διατροφή, τη διαπαιδαγώγηση και την ψυχαγωγία των παιδιών τους. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Οι παιδικοί σταθμοί είναι στελεχωμένοι με το απαραίτητο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και θα ενισχυθούν με επιπλέον παιδαγωγικό προσωπικό για τη βέλτιστη λειτουργία τους”.

Share.

Leave A Reply