Άκαρπη απέβη η συνάντηση των διαμαρτυρόμενων αγροτών της Βοιωτίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Υπουργείο.
Οι αγρότες εξέθεσαν στον Υπουργό τα προβλήματα και τα αιτήματα τους, χωρίς να λάβουν καμία δέσμευση, για την αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων τους και την καταβολή αποζημιώσεων για τις καλλιέργειες που δεν αρδεύτηκαν με ευθύνη, της διαχείρισης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο κ. Τσιάρας παρέπεμψε στην πιθανότητα κάποιων χρηματοδοτήσεων μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, που διεκδικεί η Ελλάδα και άλλες χώρες για τη στήριξη των αγροτών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΕΙΡΙΟΥ fm, στα ερωτήματα του Υπουργού, για αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από την περιφέρεια, δήλωσαν άγνοια.
Οι αγρότες, από τη μεριά τους, με στοιχεία και φωτογραφίες παρουσίασαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον κάμπο της Κωπαΐδας, με ευθύνη της περιφέρειας που έχει τη διαχείριση.
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ.
Για τις περαιτέρω κινήσεις τους οι αγρότες, στο μπλόκο του Διοικητηρίου, αναμένεται να αποφασίσουν σε γενική συνέλευση αύριο το απόγευμα.