Τετάρτη, 21 Απριλίου

“Αλλάζουμε σελίδα”: ανησυχία και προβληματισμός για τις αλλαγές στους αντιδημάρχους

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Από το συνδυασμό “Αλλάζουμε σελίδα” εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά ανακοίνωση με τη οποία σχολιάζονται οι αλλαγές στους αντιδημάρχους του Δήμου Λεβαδέων που ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση :
Βαθύτατη ανησυχία και έντονο προβληματισμό δημιουργεί η απόφαση του Δημάρχου Λεβαδέων για “αναδιανομή” αρμοδιοτήτων σε αντιδημάρχους, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο έγινε όσο και για την πολιτική ουσία του ζητήματος.
Καταρχάς η “αναδιανομή” αυτή συνοδεύεται και από ανάκληση από τις θέσεις τους τριών αντιδημάρχων. Η ανάκληση αυτή σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 59, παρ.4τουΝ Ν. 3852/2010, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του από την παρ. 2γ, άρθρο 5 του Νομού 4623/19) , όταν συμβαίνει πριν από τη λήξη της θητείας των αντιδημάρχων, θα πρέπει να είναι ΕΙΔΙΚΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ από τον Δήμαρχο και να αφορά στα διοικητικά τους καθήκοντα.
Τέτοια αιτιολόγηση δεν υπήρξε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Δεύτερον αλλά και σημαντικότερο:
Διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος μας μένει χωρίς Αντιδημάρχους στους κρίσιμους τομείς της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και των ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΕΡΓΩΝ, γεγονός που απειλεί τη λειτουργία του Δήμου μας με τραγική υποβάθμιση. Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει σε κανένα από τους Δήμους που γνωρίζουμε. Τυπικά ο Δήμαρχος μπορεί να αναλάβει και αυτά τα καθήκοντα. Ουσιαστικά όμως μπορεί να ανταποκριθεί;
Άλλωστε φαντάζει οξύμωρο ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος ενώ ανακλήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου καλείται να προσφέρει υπηρεσίες εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου στον ίδιο τομέα…
Και αυτές οι πολιτικές επιλογές ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΎΝ ΕΠΑΡΚΩΣ στους δημότες του Δήμου Λεβαδέων.
Αναμένουμε με αγωνία απαντήσεις από τον υπεύθυνο για τις επιλογές αυτές κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Share.

Comments are closed.