Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Αμηχανία και αιχμές στο Δ. Λεβαδέων για το κέντρο προσφύγων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άγνοια για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων χωρητικότητας 1.600 ατόμων κοντά στη Λιβαδειά, επικαλέστηκε, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας. Επέμεινε στην προ ημερών δήλωση του ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση του Δήμου  και παρέπεμψε στις επικείμενες επαφές του το επόμενο διήμερο στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνέχεια δεσμεύθηκε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ καθώς και ότι θα επιδιώξει αντίστοιχη συνάντηση στο υπουργείο με τους επικεφαλής των παρατάξεων της  αντιπολίτευσης.

Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ από το Δημήτρη Καραμάνη ο οποίος έκανε λόγο για περίεργη και ύποπτη σιωπή της δημοτικής αρχής καλώντας το δήμαρχο να δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον προωθούμενο κυβερνητικό σχεδιασμό δρομολογώντας ενέργειες αντίδρασης.

Δηλώνετε άγνοια ενώ από τις 19 Νοεμβρίου υπάρχει η πρόσκληση του ΔΟΜ για εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά, τόνισε ο Νώντας Κοτσικώνας προτείνοντας έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ όπου θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Το ερώτημα τι κάνουμε εάν ισχύουν οι πληροφορίες έθεσε η Γιώτα Πούλου  εκφράζοντας τη θέση ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός ήταν σε γνώση του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.

Επίσης  κατήγγειλε και ότι πολιτικοί της Φθιώτιδας παρενέβησαν και άλλαξαν τον αρχικό σχεδιασμό.

Όχι στην άναρχη τοποθέτηση και τα κέντρα κράτησης, τόνισε η κ. Πούλου εκφράζοντας την ανησυχία ότι μπορεί να τιναχθεί στον αέρα το πρόγραμμα φιλοξενίας ΕΣΤΙΑ, που υλοποιεί, με επιτυχία ο Δήμος.

 

 

Share.

Leave A Reply