Πέμπτη, 13 Μαΐου

Ανακαλείται η παραχώρηση του Συνεδριακού στην “Εθνική Ελπίδα”

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Στην ανάκληση της απόφασης για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου Λιβαδειάς στο κόμμα  “Εθνική Ελπίδα”, για την πραγματοποίηση προεκλογικής εκδήλωσης την Κυριακή 21 Απριλίου, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες η απόφαση, στην δια περιφοράς συνεδρίαση, πάρθηκε κατά πλειοψηφία.
Η δήμαρχος Γιώτα Πούλου επεδίωξε τη λήψη πολιτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς, εκ του νόμου, ο Δήμος θα έπρεπε να παραχωρήσει την αίθουσα.
Είχαν προηγηθεί  ανακοινώσεις κατά της δημοτικής αρχής.
Η ανακοίνωση της Αντιφασιστικής 
  
Η Αντιφασιστική Ομάδα Λιβαδειάς διαμαρτύρεται έντονα και θεωρεί μεγάλη πρόκληση την παραχώρηση από το Δήμο Λεβαδέων του Συνεδριακού Κέντρου «Χ. Παλαιολόγος» στο κόμμα των βασιλοφρόνων “Εθνική Ελπίδα” για την πραγματοποίηση εκδήλωσης τους με βασικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Δάρρα, υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Η πρόκληση μάλιστα είναι διπλή αφού η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης συμπίπτει με  την 21η Απριλίου, ημερομηνία του χουντικού πραξικοπήματος που συμβολίζει τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της νεότερης ιστορίας μας.
Είναι προκλητικό και προσβλητικό, ο Δήμος Λεβαδέων να παραχωρεί δημόσιο χώρο σε ακροδεξιά μορφώματα με σημαντικές διασυνδέσεις των στελεχών του με όλο τον χώρο της φασιστικής και νεοναζιστικής ακροδεξιάς που αναπολούν το κριθέν και καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό παρελθόν.
Είναι αδιανόητο την περίοδο που διανύουμε όπου αναδιατάσσεται η ακροδεξιά ιδεολογία τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς να παραχωρούνται διευκολύνσεις τέτοιου είδους οι οποίες βοηθούν στην προώθηση των ιδεών του ρατσισμού, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας με αποτελέσματα τα οποία είναι γνωστά σε όλους μας.
Η “Εθνική Ελπίδα” είναι αναντίρρητα ένα πολιτικό ακροδεξιό μόρφωμα, αμάλγαμα βασιλικών και χουντικών ρητορικών, γραφικών και σύγχρονων ακροδεξιών τάσεων. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει άμεσα την παραχώρηση του δημοτικού χώρου καθώς προσβάλλει τους δημότες και παράλληλα καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν άμεσα δημόσια θέση για το ζήτημα.
Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεκδιήγητη απόφαση του, να παραχωρήσει την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Λιβαδειάς στους Χρυσαυγίτες δολοφόνους προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδήλωση.

Φαίνεται ότι η δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει τους φασίστες, για να προωθήσουν τις θέσεις τους, την βρώμικη προπαγάνδα τους και να πάρουν βήμα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Λιβαδειάς χύνοντας το δηλητήριο τους, σε μια πόλη που έχει πληρώσει με αίμα και θυσίες τους επιγόνους του Χίτλερ.

Καλούμε τους εργαζόμενους τους ανέργους, τα νιάτα της πόλης μας να μην επιτρέψουν στα φασιστοειδή να λερώσουν τον τόπο μας.

Καλούμε τον λαό της Λιβαδειάς να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Καλούμε τη δήμαρχο Γιώτα Πούλου να πάρει πίσω την απόφαση της και να απολογηθεί στους πολίτες της Λιβαδειάς.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ επαρχίας ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Χώρο στο ακροδεξιό μόρφωμα της “Εθνικής Ελπίδας ανήμερα της επετείου της Χούντας παραχώρησε η δήμαρχος Λιβαδειάς

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της δημοτικής αρχής Λιβαδειάς για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου “Χρήστος Παλαιολόγος” για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης από το ακροδεξιό – χουντικό – φιλοβασιλικό μόρφωμα της “Εθνικής Ελπίδας ανήμερα της 21ης Απρίλη, ημερομηνία που φυσικά δεν επελέγη τυχαία και ο συμβολισμός της οποίας αποκλείεται να διέλαθε της προσοχής της  δημάρχου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής αντικειμενικά ρίχνει νερό στο μύλο για το “ξέπλυμα” των χουντικών.

 Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να απομονώσει τους δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να τους στείλει στις τρύπες τους. Για να μην εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριό τους στις λαϊκές συνειδήσεις».

Share.

Leave A Reply