Πέμπτη, 15 Απριλίου

Ανακοίνωση του Γ. Αναστασίου για το κρούσμα κορονοϊού στη Θήβα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση σχετικά με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Θήβα, μία 44χρονη, εξέδωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Αναστασίου, στην οποία τονίζει ότι η διαχείριση του θέματος και η ενημέρωση ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ. Επισημαίνει ότι ο Δήμος είναι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και θα είναι αρωγός σε ότι του ζητηθεί. Παράλληλα αναφέρει ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν μπορεί να ανακοινωθεί κανένα στοιχείο για την ταυτότητα και την κατάσταση του κρούσματος.

Η ανακοίνωση του δημάρχου:

Η αβεβαιότητα και οι αντιφατικές πληροφορίες που προκύπτουν σε μια πανδημία μπορούν να οδηγήσουν σε σπασμωδικές αντιδράσεις και σε απειλή της κοινωνικής συνοχής και φυσικά όπως τονίζουν οι ειδικοί «Ο πανικός είναι χειρότερος από τον ιό».
Από την πρώτη στιγμή, όταν και πλέον αναγνωρίσθηκε ως πανδημία ο κορονοϊός, ο Δήμος Θηβαίων έλαβε όλα τα απαιτούμενα και κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για την προστασία των πολιτών και τα οποία φυσικά είναι σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς. Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και φυσικά με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Θηβών, το οποίο είναι άριστα προετοιμασμένο. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί, όπως και έχετε αντιληφθεί, η επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ και εμείς ως Δήμος έχουμε ανεπίσημη ενημέρωση για την οποία δεν επιτρέπεται να προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, εκτός αν ζητηθεί και φυσικά αν ο ίδιος ο ασθενής αυτοβούλως ενημερώσει και ανακοινώσει το γεγονός της ασθενείας του.
Σήμερα, ενημερωθήκαμε ότι έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην πόλη των Θηβών, το οποίο ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ιχνηλάτισης από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, όπως ενημερώθηκα προσωπικά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Κο Χαρδαλιά, τα αποτελέσματα της οποίας φυσικά δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Η ενημέρωσή μας είναι συνεχής και εκ μέρους του Δήμου έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα. Φυσικά ο Δήμος με αίσθημα ευθύνης θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζητάμε από τους πολίτες να μην αποπροσανατολίζονται και φυσικά να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της πολιτείας .
Το σύνθημα μας είναι ένα «Μένουμε Σπίτι»

 

Share.

Leave A Reply