Τετάρτη, 3 Μαρτίου

Ανέβασαν ρολά τα καφέ της Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από δυόμιση, σχεδόν, μήνες τα καταστήματα της εστίασης στη Λιβαδειά υποδέχθηκαν τους πελάτες τους. Με τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού, τήρηση των αποστάσεων, αντισηπτικά στα τραπέζια, εργαζόμενους με μάσκες και συγκρατημένη αισιοδοξία από τους καταστηματάρχες άρχισε η επαναλειτουργία τους.

Σε γόρδιο δεσμό για το Δήμο αναμένεται να εξελιχθεί η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε επιπλέον κοινόχρηστους χώρους, καθώς οι οποίες συνεννοήσεις με τους καταστηματάρχες είναι μέχρι στιγμής άτυπες. Ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας δήλωσε απόψε, στο Δημοτικό Συμβούλιο,  ότι παρατηρείται “άναρχη τοποθέτηση” ακόμα και από κάποιους που δεν δικαιούνται κοινόχρηστο χώρο. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, εντός των επόμενων ημερών, σε σύσκεψη του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ, οι οποίοι κατέθεσαν και τη σχετική πρόταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου “Νέα εστίαση”, Γιάννη Μουρτζούνη, που μίλησε στο ΣΕΙΡΙΟ fm, υπάρχει συνεργασία με το Δήμο ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των πεζών, σε σημεία όπως ο  κεντρικός πεζόδρομος της πόλης και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κατά τα λοιπά οι καταστηματάρχες φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα προσδοκώντας σε ενίσχυση του τζίρου τους μετά το δίμηνο lockdown.

Παράλληλα κρίνουν ελλιπή τα μέτρα οικονομικής στήριξης που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά.

 

 

Share.

Comments are closed.