Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από το πρωί της Κυριακής με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Εδώ και λίγη ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στη Λιβαδειά και αρκετές περιοχές της Βοιωτίας.
Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και του δυνατού αέρα σημειώθηκε πτώση δένδρων στο δρόμο Αλιάρτου-Ορχομενού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Το πρωί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σημειώνοντας πως θα επηρεάσει κυρίως 8 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τη Στερεά Ελλάδα.
Για τη Δευτέρα 26/5 η ΕΜΥ προβλέπει:
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς βροχές τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά τους 24 με 26 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια τους 22 με 25 και στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Τρίτη 27/5
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τη νύχτα τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.
Ο καιρός την Τετάρτη 28/5
Αρχικά στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Πέμπτη 29/5
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



