Πέμπτη, 13 Μαΐου

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 1ου   Πανελλήνιου Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, καθώς απομένουν μόλις έξι μέρες μέρες μέχρι την έναρξη του.

Χαρακτηρίζεται το γεγονός της χρονιάς για τη Βοιωτία, με την καρδιά της Ελληνικής γεωργίας να χτυπάει, στη Λιβαδειά,  από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στο  χώρο του επιχειρηματικού πάρκου της Λιβαδειάς (πρώην Unicot μεταξύ Ορχομενού – Λιβαδειάςεπιχειρήσεις και μεμονωμένοι παραγωγοί από όλη τη χώρα αναμένεται να δώσουν το παρών.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και η 25η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Αγροτών, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης.

Η τελετή  των εγκαινίων του «AgroFest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» θα γίνει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 και η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου Νέων Αγροτών, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,  Κώστα Μπακογιάννη.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα  σε όλους τους πολίτες, της Στερεάς Ελλάδας, να το επισκεφθούν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτης Αγνιάδης, το παρών αναμένεται να δώσουν και προσωπικότητες του επιχειρηματικού χώρου, όπως ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, έκανε η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.

Από τη μεριά της η δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, δήλωσε ότι είναι τιμή για την πόλη, η μεγάλη αυτή διοργάνωση και επισήμανε την πολύπλευρη στήριξη που θα παρέχει ο Δήμος.

Πέραν της δεδηλωμένης υποστήριξης σε οργανωτικά θέματα, η Δημοτική Αρχή, θα συνδράμει με το εξειδικευμένο προσωπικό και τις υπηρεσίες που διαθέτει, κατά τη διάρκεια του Agrofest Στερεάς Ελλάδας, φροντίζοντας για την καθαριότητα του χώρου, που θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση και με το δεδομένο, ότι οι επισκέπτες θα είναι χιλιάδες.

Τη στήριξης τους στο Φεστιβάλ  τόνισαν επίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Λουκάς Υπερήφανος, ο δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς κ. Κουδούνης.

Τους επισκέπτες, θα περιμένουν πολλές εκπλήξεις  και εκδηλώσεις, σύμφωνα με την υπεύθυνο της διοργάνωσης, Σοφοκλή Μποτονάκη, ενώ στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πάρει μέρος και η Γωγώ Τσαμπά.

 

 

Share.

Leave A Reply