Σάββατο, 8 Μαΐου

Απάντηση της ΚΕΔΗΛ σε ρατσιστικά σχόλια

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποστομωτική απάντηση στα σχόλια, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούν στην προκήρυξη για υπηρεσίες καθαριότητας στα διαμερίσματα που φιλοξενούνται πρόσφυγες, όταν αυτοί αποχωρούν, δίνει η  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων.

Σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για ρατσιστικά σχόλια που μπορεί να υποκρύπτουν “προεκλογικές σκοπιμότητες”.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η (Κ.Ε.ΔΗ.Λ), που υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Βοήθεια αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στη Λιβαδειά» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με αφορμή αρνητικά σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για την υπ’ αριθμόν 419/18-04-2019 «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Παροχή Υπηρεσιών Καθαριότητας των Εκμισθωμένων Διαμερισμάτων» διευκρινίζει τα εξής:

  1. Ο καθαρισμός των διαμερισμάτων πραγματοποιείται σε διαμερίσματα που εκκενώνονται λόγω της αποχώρησης των ωφελούμενων με σκοπό την μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι κατά την διάρκεια διαμονής τους σε αυτά.
  2. Η δαπάνη για τον καθαρισμό των διαμερισμάτων προέρχεται από τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΛ, οικονομικού έτους 2019, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG HOME).

Η ΚΕΔΗΛ καταγγέλλει τις όποιες ξενοφοβικές και ρατσιστικές αναφορές που μπορεί να υποκρύπτουν και μικροπολιτικούς σκοπούς, λόγω προεκλογικής περιόδου, και καθιστά σαφές ότι θα είναι ενάντια σε όποιον προσβάλει ή συκοφαντεί το έργο της και τους ωφελούμενους του προγράμματός της.

Οι δημότες της Λιβαδειάς έχουν αποδείξει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους καθ’ όλη την διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος “ESTIA”. Τέτοιες συμπεριφορές δεν τιμούν κανέναν και θα πρέπει να αποτρέπονται από όλους μας.

 

Share.

Leave A Reply