Με τη συμμετοχή μελών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά) η ετήσια Γενική Συνέλευση της Σύμπραξης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, στη Λαμία. Πρόεδρος της Συνέλευσης ορίστηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθανάσιος Κυρίτσης.
Τη Συνέλευση παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικότητας Βαγγέλης Κούκουζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές, εκπρόσωποι όλων των Δήμων και των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας καθώς επίσης και εκπρόσωποι συνεταιρισμών και επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος της Σύμπραξης, Αναστάσιος Βελισσαρίου, στην εισήγηση των θεμάτων παρουσίασε τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα αλλά και ενημέρωσε για τις επερχόμενες δράσεις.
Συγκεκριμένα ο κ. Βελισσαρίου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«παρά τις δυσκολίες και τις διαφορετικές προτεραιότητες που δημιούργησε η πανδημία COVID – 19, η Αγροδιατροφική Σύμπραξης πιστή στις φιλοδοξίες της για μεγαλύτερη δικτύωση στον αγροδιατροφικό τομέα και για ανάδειξη του τοπικού αγροτικού προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά, πέτυχε τη συμμετοχή της σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού το πρώτο 1,3 εκ. ευρώ με σκοπό την προώθηση προϊόντων ΠΟΠ σε αγορές των Αραβικών Χωρών». Επίσης αναφέρθηκε και στη συμμετοχή ομάδας συκοπαραγωγών της περιφέρειας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ισπανία, τονίζοντας ότι τα προγράμματα αυτά αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της δουλειάς που γίνεται αλλά και το όραμα και τους στόχους για μια υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη της Σύμπραξης και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.
Στην Γ.Σ παρουσιάστηκε επίσης η προσπάθεια που καταβλήθηκε για την προώθηση του σήματος Τοπικών Προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν οδηγήσει στην επιλογή ενός σήματος, μετά από ευρύτατη διαβούλευση οκτώ υποψηφίων σημάτων, μεταξύ μελών και φορέων της Περιφέρειας. Το σήμα αυτό καταχωρήθηκε τόσο εθνικά όσο και ευρωπαϊκά.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις απαραίτητες κινήσεις εξωστρέφειας που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η παρουσία της Σύμπραξης σε διεθνείς εκθέσεις, η διοργάνωση θεματικών ημερίδων και συνεδρίων ανά την περιφέρεια, η συστηματική ενημέρωση των μελών, του τύπου αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για τις επερχόμενες δράσεις, η αναβάθμιση της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Σύμπραξης κ.α..
Τέλος, το λόγο έλαβαν μέλη της Σύμπραξης που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, θέτοντας για συζήτηση σημαντικά θέματα για τη λειτουργία, την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της.