Κυριακή, 18 Απριλίου

Μπατζελή: απέτυχε το μοντέλο διαχείρισης της Κωπαΐδας από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπρος ο «γκρεμός» του κορονοϊού και πίσω τα «ρέματα» της Κωπαΐδας για τους Βοιωτούς αγρότες, τονίζει σε ανακοίνωση της η Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά».

Η περιφερειακής σύμβουλος, αφήνει αιχμές για αναποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που έχουν γίνει από την περιφέρεια, στο Κωπαϊδικό πεδίο, σε σχέση με τη διάθεση εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εγκριθεί για αυτό το σκοπό. Παράλληλα προτείνει έναν ανεξάρτητο Φορέα Διαχείρισης του Κωπαϊδικού Πεδίου σημειώνοντας ότι το σημερινό μοντέλο διαχείρισης από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέτυχε.

Η ανακοίνωση Μπατζελή:

Με την εικόνα της πλημμυρισμένης Κωπαΐδας δεν μπορείς να συμφιλιωθείς ποτέ,  αν και ορισμένοι έχουν έτοιμη την «δικαιολογία» γιατί δεν έχουν αλλά και  δεν μπορούν να βρουν ουσιαστικές λύσεις και σέρνουν καταστάσεις και συμφέροντα εις βάρος των παραγώγων και της ανάπτυξης.

Έχουμε εγκρίνει εκατομμύρια για το καθάρισμα των ρεμάτων, αρδευτικών και αποστραγγιστικών καναλιών και κλειδιών φραγμάτων του Κωπαϊδικού πεδίου, έχουμε καταθέσει ως παράταξη την δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων από το Περιφερειακό, αλλά πάντα ο «προπονητής » παίζει  καθυστέρηση…

Γιατί δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και το μόνο που μετράμε είναι οι ανθρωποώρες και ανθρωπομήνες απασχόλησης και αμοιβής  των εργολάβων ακόμη και για έργα που δεν έχουν καμία λογική και σημασία!!!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κηρυχθεί, για ακόμη μια χρονιά, η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ίδιο πού έγινε και τις προηγούμενες χρονιές αλλά κανείς δεν ενημέρωσε πιο είναι το αποτέλεσμα ,τι κέρδισαν οι αγρότες, εάν έχουν αποζημιωθεί κανονικά για τις ζημιές των προηγουμένων ετών και ποια είναι τα έργα ουσίας.

Για μια ακόμη φορά αν και μερικούς τους κουράζουμε, πρέπει να γίνει ένας ανεξάρτητος Φορέας Διαχείρισης του Κωπαϊδικού Πεδίου με την συνεργασία  της Περιφέρειας, των Δήμων και με εκπροσώπους των αγροτών διότι σημερινό μοντέλο διαχείρισης της Κωπαΐδας από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέτυχε.

 

 

Share.

Leave A Reply