Κυριακή, 18 Απριλίου

Μπατζελή: σύγκλιση Π.Σ για το κλείσιμο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άμεση σύγκλιση του περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων του ομίλου Στασινόπουλου, ζητάει η περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά», Κατερίνα Μπατζελή, με επιστολή στον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

  Η επιστολή Μπατζελή:

Κε Σπανέ,

μετά την αναστολή της λειτουργίας και των 5 εργοστασίων του που ανακοινώθηκε από τον  Όμιλο Στασινόπουλου και των τεραστίων θεμάτων που θα δημιουργηθούν και στην Περιφέρεια μας κρίνεται ως άμεση μία συζήτηση του θέματος με την σύγκλιση του ΠΣ .Όπως γνωρίζεται είναι μία διεθνής εταιρεία, με μετόχους ευρωπαϊκών και διεθνών κεφαλαίων, μεγάλο αριθμό εργαζομένων, με αλυσίδες παραγωγής μεγάλης σημασίας για την εθνική και περιφερειακή παραγωγή. Η ΑΝΑΣΤΟΛΉ  λειτουργίας τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεων-Ομίλου λόγω επιδημίας φεύγει από την μέχρι σήμερα αναστολή λειτουργιών επιχειρήσεων που ήταν μικρότερου μεγέθους.

Είναι σημαντικό να συζητηθεί το ζήτημα, να εξετασθούν τα θέματα ώστε η αντιμετώπιση του να γίνει σε συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Η ανακοίνωση του Ομίλου

«Η Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των θυγατρικών της εταιριών και συγκεκριμένα οι εταιρίες Sovel Α.Ε., Έρλικον Α.Ε., Πράκσυς Α.Ε. και Ετήλ Α.Ε. αποφάσισαν στις 27 Μαρτίου 2020, να αναστείλουν προσωρινά για το διάστημα ενός μηνός τις κύριες παραγωγικές τους δραστηριότητες, θέτοντας ως εκ του λόγου αυτού τους εργαζόμενους σε αυτές σε διαθεσιμότητα, από την 2α Απριλίου 2020 έως και την 3η Μαΐου 2020, ενώ παράλληλα και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εταιριών να τεθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι εμπορικές δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και η παραλαβή πρώτων υλών (σκραπ χάλυβα) των εταιριών αυτών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών έλαβαν τις αποφάσεις αυτές λόγω των ήδη δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά χάλυβα, οι οποίες επιδεινώθηκαν ραγδαία ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πανδημίας COVID-19, η οποία περιόρισε δραστικά τη ζήτηση για τα προϊόντα τους, καθώς επήλθε απότομη κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα, και σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τον χάλυβα ως πρώτη ύλη. Με τα νέα δεδομένα της αγοράς το υπάρχον απόθεμα μπορεί να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των πελατών.

Το ανωτέρω μέτρο, στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις, τόσο στο κόστος παραγωγής όσο και στη ρευστότητα των εταιριών, διασφαλίζοντας παράλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα χαλυβουργικών προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πελατών.

Σημειώνεται ότι σε λήψη ανάλογων μέτρων έχουν ήδη προβεί πολλές χαλυβουργίες στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς».

 

Share.

Leave A Reply