Κυριακή, 18 Απριλίου

Χωρίς αναισθησιολόγο οι εφημερίες στο Γ.Ν. Θήβας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επείγουσα είναι η ανάγκη κάλυψης της θέσης Αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, τονίζει σε γραπτή δήλωσης της η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιώτα Πούλου.

Επισημαίνει ότι “οι ελλείψεις και η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, έχουν καταγραφεί και αποτελούν διαρκή διεκδίκηση των Φορέων και των πολιτών. Όμως η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου όσο αναφορά στη στοιχειώδη λειτουργία υποδοχής και περίθαλψης περιστατικών Covid 19”.
Επίσης τονίζει ότι “ενώ οι εφημερίες δεν καλύπτονταν από αναισθησιολόγους, σύμφωνα με το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, έρχεται η νέα παραίτηση ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων να θέσει σχεδόν εκτός λειτουργίας όχι μόνο τη διασωλήνωση των ασθενών Covid 19, αλλά και την παροχή περίθαλψης άλλων νοσημάτων”.
Τέλος η κ. Πούλου καλεί τη Διοίκηση της 5 ης Υγειονομικής Περιφέρειας να “ανταποκριθεί άμεσα στην μετακίνηση αναισθησιολόγου, έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας”.

Σε παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα προχώρησε και ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών, με επιστολή προς το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, στην οποία αναφέρει: 

Είναι γνωστή σε όλους μας η υπέρμετρη και φιλότιμη προσπάθεια του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Θηβών, κυρίως την περίοδο της πανδημίας, όπως άλλωστε και σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδος.

Επίσης όμως, είναι γνωστές σε όλους μας οι ελλείψεις του Νοσοκομείου της Θήβας και κυρίως η υποστελέχωση του με αποτέλεσμα να γίνονται επαναλαμβανόμενες εφημερίες Ιατρών και Νοσηλευτών, χωρίς να προβλέπονται κρίσιμες ειδικότητες.

Επίσης η επιβαρυμένη κατάσταση του Νοσοκομείου λόγω αθρόας εισαγωγής περιστατικών Covid-19, εκ των οποίων δύο ασθενείς με ιδιαίτερη επιβάρυνση.

Επειδή το Νοσοκομείο βρίσκεται σε διαρκή εφημερία λόγω της πανδημίας και καλείται να εξυπηρετήσει όχι μόνον τις εισαγωγές ασθενών Covid-19 αλλά και τυχόν διακομιδές διασωληνομένων ασθενών προς Νοσοκομεία της Αθήνας και των όμορων Νομών, για τις οποίες είναι απαραίτητο να διενεργηθούν (οι διασωληνώσεις) από Ιατρό Αναισθησιολόγο.

Επειδή από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 28 Μαρτίου στις εφημερίες δεν προβλέπεται εφημερεύων Ιατρός Αναισθησιολόγος, κατά συνέπεια η οποιαδήποτε τυχούσα διασωλήνωση, καθίσταται αδύνατος, με ενδεχόμενες ολέθριες για την υγεία των ασθενών συνέπειες.

Επειδή υφίσταται χρόνος να προβλεφθεί για τις επόμενες ημέρες εφημερία Ιατρού Αναισθησιολόγου, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για την τυχόν απαιτούμενη διασωλήνωση ασθενών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας καλούμε όπως ενεργήσετε και διατάξετε τη συμπλήρωση του πίνακα εφημεριών με την προσθήκη Ιατρού Αναισθησιολόγου, όπως απαιτείται για την κατά το δυνατόν εύρυθμη διεξαγωγή των εφημεριών αλλά πρωτίστως για την αποφυγή οποιουδήποτε σφάλματος το οποίο μπορεί να οδηγήσει μέχρι την απώλεια ζωής ασθενών.

Share.

Comments are closed.