Με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την οποία συνυπογράφουν 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναδεικνύεται στη Βουλή η δραματική υποστελέχωση στην οποία “έχει καταδικάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το «Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών», με κενές 128 από τις 245 οργανικές θέσεις του…”
Όπως αναφέρεται στη σχετική ερώτηση:
Στη Βοιωτία σοβαρές ελλείψεις καταγράφονται σε όλες τις δομές του Κέντρου, οι οποίες μάλιστα καλύπτουν ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στη «Μονάδα Ενηλίκων/Παιδιών» στο Λαφύστι χρειάζεται η άμεση πρόσληψη δύο ψυχιάτρων, δύο παιδοψυχιάτρων, αλλά και ψυχολόγου, λογοπεδικού, κοινωνικού λειτουργού και διοικητικού υπαλλήλου. Στη «Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς» απαιτείται η πρόσληψη δύο βοηθών νοσηλευτών και ενός υπαλλήλου γενικών καθηκόντων. Τέλος, στο Οικοτροφείο «Δίας» είναι απαραίτητη η πρόσληψη δύο νοσηλευτών και ενός υπαλλήλου γενικών καθηκόντων, ενώ στο Οικοτροφείο «Αίας» δύο νοσηλευτών και ενός εργοθεραπευτή.
Σε μια περίοδο που η φτωχοποίηση και οι συνέπειες της πανδημίας έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις ανάγκες για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής ψυχιατρικής περίθαλψης, ζητούμε από την κυβέρνηση να τερματίσει την πολιτική υπονόμευσης της δημόσιας υγείας και να στηρίξει το ΕΚΕΨΥΕ!