Κυριακή, 7 Μαρτίου

ΔΕΠΟΔΑΛ: ανυπόστατες και ψευδείς δημοσιεύσεις

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για ψευδείς ειδήσεις κάνει λόγο η ΔΕΠΟΔΑΛ αφήνοντας υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα τους.

Η Δημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δ. Λεβαδέων, σε ανακοίνωση της θέτει το ερώτημα ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με τη διασπορά αυτών των ειδήσεων. Η αντιπαράθεση έχει αιχμή του δόρατος την εκπεφρασμένη άποψη του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα για ένταξη στον περιφερειακό ΦΟΣΔΑ, σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση της ΔΕΠΟΔΑΛ:  

Για τις ανυπόστατες και ψευδείς δημοσιεύσεις

 

Η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει τους δημότες, ότι η μάχη που δόθηκε και κερδήθηκε τα 4 χρόνια ήταν ακριβώς για να αποκτήσει η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ:

1) την αυτοτέλειά της, ως φορέας διαχείρισης απορριμμάτων και

2) την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως προβλέπεται από τον Εθνικό σχεδιασμό.

Για αυτούς που επιμένουν να διασπείρουν ψεύδη, παρά τις διευκρινήσεις που επανειλημμένα έχουν δοθεί, αναρωτιόμαστε ποια άραγε συμφέροντα εξυπηρετούν.

Για μια ακόμη φορά απαντάμε ότι έχει προβλεφθεί στον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ), η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) για την Β’ χρηματοδοτική περίοδο, δηλαδή το επόμενο ΕΣΠΑ (2021 – 2027) και ότι ο Δήμος Λεβαδέων έχει ήδη ζητήσει την πρόβλεψη χρηματοδότησης, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στις 12-12-2018 και έχει κοινοποιήσει το αίτημα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον σχετικά με την καθυστέρηση της έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενημερώνουμε, ότι έχει σταλεί ερώτημα από την Αποκεντρωμένη στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται η απάντηση, για το αν απαιτείται στην περίπτωσή της ΔΕΠΟΔΑΛ AE η έκδοση ή μη της διαπιστωτικής πράξης.

Share.

Leave A Reply