“Η Μάχη του Διστόμου και ο αρχιστράτηγος της Ρούμελης Γεώργιος Καραϊσκάκης”.
Με αυτό τον τίτλο ο Δήμος Διστόμου -Αράχωβας -Αντίκυρας διοργανώνει εκδήλωση για τα 195 χρόνια από τη Μάχη του Διστόμου με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον καθοριστικό της ρόλο στην εξέλιξη της επανάστασης του 1821.
Η εκδήλωση, που λόγω Covid 19 θα γίνει Διαδικτυακά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ.
Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο YouTube, στο κανάλι του Δήμου Διστόμου -Αράχωβας -Αντίκυρας.
Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Σταθά θα μιλήσουν:
ο Μιχάλης Λυμπεράτος, Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας με θέμα «Η σημασία της Μάχης του Διστόμου για την εξέλιξη της Επανάστασης» και
η Αμαλία Παπαϊωάννου, Αρχαιολόγος, επιμελήτρια Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου με θέμα «Το χρονικό της Μάχης του Διστόμου μέσα από τις πρωτογενείς πηγές».
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.
Σημείωση: Στην κάτωθι φωτό το σπίτι στο Δίστομο ( Σταθέικο) που χρησιμοποιούσε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ως στρατηγείο. Από εκεί υπέγραφε “Εν Διστόμω” τις διαταγές και τις επιστολές του.
