Παρασκευή, 14 Μαΐου

Διαδοχικές συναντήσεις Αναγνωστάκη με φορείς της Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα πλαίσια της  τριήμερης περιοδείας του σε δήμους της Βοιωτίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης  Αναγνωστάκης, επικεφαλής της παράταξης «Στερεά..Υπεροχής», είχε την Τετάρτη επαφές με φορείς της Λιβαδειάς.

Αρχικά συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη  Βοιωτίας  Φανή  Παπαθωμά, το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περ. Διοίκηση Βοιωτίας και αργότερα επισκέφτηκε τη Δήμαρχο Λεβαδέων, Γιώτα  Πούλου με τους συνεργάτες της Δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Π. Αγνιάδη και τα μέλη τη Διοίκησης του ΕΒΕΒ, ενώ το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του για τη Βοιωτία.

Το απόγευμα ο κ. Αναγνωστάκης είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της πόλης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, το Σύλλογο Αρτοποιών, το Σύλλογο  Γεωπόνων, τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βοιωτίας, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις της Λιβαδειάς, εκπροσώπους της ΕΛΜΕ και του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς.

Η περιοδεία του, έκλεισε με παρουσία και χαιρετισμό στην εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια και το Δήμο Λεβαδέων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης του στο τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, έθεσε δύο βασικούς στόχους του συνδυασμού του, την αύξηση του ΑΕΠ της περιφέρειας και την αύξηση της απασχόλησης. Άσκησε ήπια κριτική όσον αφορά την απορροφητικότητα των χρηματοδοτήσεων από τη σημερινή περιφερειακή αρχή, λέγοντας ότι οκτώ στους δέκα άξονες των προγραμμάτων χρηματοδότησης έχουν είτε μηδενική είτε ελάχιστη απορροφητικότητα.

Όσον αφορά τη Βοιωτία, δύο θέματα χαρακτήρισε κομβικής σημασίας, την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην περιοχή του Ασωπού ποταμού και την εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών έργων στην Κωπαΐδα.  Για το μεν πρώτο, αφού επεσήμανε χρονικές καθυστερήσεις,  ζήτησε την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ για τη διαχείριση της Κωπαΐδας δήλωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου οργανισμού.

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, ο κ. Αναγνωστάκης θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας, στο Συνεδριακό κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” στη Λιβαδειά.  

Share.

Leave A Reply