Τετάρτη, 3 Μαρτίου

Διαμαρτυρία καταστηματαρχών για τους κάδους απορριμμάτων στο εμπορικό κέντρο της Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση στους καταστηματάρχες, στο εμπορικό κέντρο της Λιβαδειάς, μεταξύ των οδών Μπουφίδου, Γεωργαντά και Φίλωνος, λόγω των επτά τοποθετημένων κάδων απορριμμάτων, που καθημερινά αποτελούν εστία μόλυνσης και δυσοσμίας.

Οι κάδοι, που είναι στο συγκεκριμένο σημείο, τα τελευταία χρόνια, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεων τους και τη διέλευση των πολιτών, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες και ζητούν την άμεση απομάκρυνση τους.

Με αίτηση τους προς το Δήμο Λεβαδέων από τις 27 /9 του 2019 έχουν υποβάλλει το αίτημα τους ενώ οι υπογράφοντες έχουν καταθέσει και αναφορά στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στις 2/10/2019, χωρίς, όπως λένε, να υπάρξει ανταπόκριση.

Η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα αφόρητη, τα Σαββατοκύριακα και τους θερινούς μήνες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι διαμαρτυρόμενοι  επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι:

-στους κάδους εναποτίθενται υπολείμματα αναλώσιμων προϊόντων διαφόρων επαγγελματιών της περιοχής, τα οποία, εκτός της μεγάλης δυσοσμίας, αποτελούν και εστία μολύνσεων και ασθενειών για τους κατοίκους

-πολύ συχνά τα απορρίμματα τοποθετούνται εκτός των κάδων με συνέπεια να γίνεται δύσκολη έως αδύνατη η διέλευση των πεζών

Εκτός των παραπάνω οι καταστηματάρχες έχουν να αντιμετωπίσουν και τα έντομα που εναποθέτουν τις ακαθαρσίες τους στα προϊόντα τους.

Επισημαίνουν παράλληλα ότι η εικόνα είναι αποκρουστική και για τους επισκέπτες, καθώς το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί την είσοδο του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Ταγκαλέγκας, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με εμβόλιμη αναφορά του, δήλωσε ότι οι βυθιζόμενοι κάδοι θα μπορούσαν να είναι μία λύση, εφόσον λυθούν και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία αντίστοιχων κάδων, απέναντι από το παλαιό νοσοκομείο.

 

 

Share.

Comments are closed.