Δευτέρα, 19 Απριλίου

Δήλωση με νόημα του αρχιεπισκόπου «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ένα λακωνικό μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  έκανε την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, την περασμένη Παρασκευή.

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σχετικά με τη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας, για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους, όταν ρωτήθηκε από το Star Κεντρικής Ελλάδος για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, γύρω από τη συμφωνία της 6ης Νοεμβρίου.

Ο αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον χθεσινό πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό, στο Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς, για τη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η Ιεραρχία, με ομόφωνη απόφαση έθεσε εκτός διαλόγου το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου. Επίσης, αποφάσισε να συσταθεί ειδική επιτροπή, οι οποία θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για την συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, υπογράμμισε ότι το προσύμφωνο είναι πρόταση ιστορικής συμφωνίας, με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από την Ιεραρχία και από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως η Πολιτεία είναι εκείνη που αποφασίζει τη μισθολογική κατάσταση των ιερέων και πως η στοχοθεσία δεν αλλάζει και θα προχωρήσει άμεσα η εκπόνηση σχεδίου νόμου, το οποίο θα είναι βασισμένο στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος Τσίπρα- Ιερώνυμου.

Share.

Leave A Reply