Κυριακή, 18 Απριλίου

Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπασδέκη για την κακοκαιρία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τις τελευταίες χιονοπτώσεις  στην περιφέρεια της Στερεάς ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα που αντιμετωπίζουν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων ιδιαίτερα στα  ορεινά χωριά αλλά και στις πεδινές περιοχές. Για άλλη μια φορά  τα ξημερώματα της  Τρίτης  η εθνική από τη Θήβα έως  την Μαλακάσα έκλεισε. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα για μέρες. Σε πολλά χωριά ακόμα και σε μεγάλες γειτονιές πόλεων δεν υπάρχει νερό. Μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να μην έχουν θέρμανση τέτοιες ώρες.

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες,  προβλήματα με την θέρμανση έχουν εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά που τα οικονομικά τους φτάνουν να χρησιμοποιούν το πετρέλαιο , τα στερεά καύσιμα και το ρεύμα με το σταγονόμετρο.

  • Απαιτούμε άμεσα την  κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.
  • Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής
  • Να αποκατασταθεί η επικοινωνία, το νερό  και το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα χωριά.
  • Να εφοδιαστούν με το αναγκαίο   πετρέλαιο όλα τα σχολεία , οι παιδικοί σταθμοί,  τα Κέντρα Υγείας  και τα νοσοκομεία της περιοχής.
  • Να λειτουργήσει ο  κρατικός μηχανισμός , οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων στο ύψος των αναγκών του λαού της Στερεάς και όχι με την επικρατούσα λογική  του «κόστους – οφέλους» που οδηγεί στην πλημμελή ή και στην ανύπαρκτη αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.
Share.

Leave A Reply