Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Δημιουργική γραφή για εφήβους στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς θα λειτουργήσει μηνιαίο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά γυμνασιακών τάξεων. Επιδίωξη της νέας δράσης είναι να ενδυναμωθεί η γλωσσική δεξιότητα των εφήβων και συνάμα να τροφοδοτηθεί η φαντασία τους, ώστε αυτοί να εκφραστούν με πρωτότυπο και παιγνιώδη τρόπο. Και περαιτέρω ακόμα: να βιώσουν τη χαρά στη γλωσσική απελευθέρωση.

Η δημιουργική γραφή συνιστά ένα ζητούμενο στην αξιολόγηση του διδακτικού αντικειμένου της Λογοτεχνίας στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση όμως και πέρα από καταναγκασμούς αποτελεί πρόκληση δημιουργικής σκέψης και διέγερση διανοητικών δυνάμεων, που ξαφνιάζουν ευχάριστα πρωτίστως τα ίδια τα παιδιά. Ο επιθυμητός στόχος είναι η εξοικείωση με τη γλώσσα και ο απώτερος η φιλαναγνωσία.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site της Βιβλιοθήκης ή http://bit.ly/31hdqeP

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Κατερίνα Δημόκα

‘Έναρξη συναντήσεων: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, 11:00 το πρωί

Πληροφορίες στα τηλ. 2261089970, 2261089979

 

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Δημόκα:

Eίναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με   κατεύθυνση στη Γλωσσολογία και διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας. Εργάζεται ως φιλόλογος στο δημόσιο σχολείο, όπου διδάσκει και διδάσκεται καθημερινά από τα παιδιά.

Παράλληλα, ασχολείται και με την παιδική λογοτεχνία. Πρωτοδιακρίθηκε στο Διαγωνισμό Διηγήματος των εκδόσεων Καστανιώτη (2000) και τιμήθηκε δύο φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά· το 2014 για το παραμύθι «Δασκάλα των χρωμάτων» και το 2018 για το παραμύθι «Μαξιλάρι από φως». Το παιδικό μυθιστόρημά της «Όμηρος στο Πέλαγος» συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα του περιοδικού Ο Αναγνώστης για την κατηγορία «Λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά».

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα παιδικά βιβλία της: Η Δασκάλα των Χρωμάτων (2016), Όμηρος στο Πέλαγος (2017), Ένα πράσινο τηλέφωνο (2017), Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα(2017), Παιδιά της Πανδώρας (2019).

Share.

Leave A Reply