Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Δημήτρης Κουτσούμπας:Η κυβέρνηση εμπλέκει το λαό σε επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη Λιβαδειά βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουλίου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου παραβρέθηκε στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε η ΤΟ Λιβαδειάς του Κόμματος, στις Πηγές Κρύας.Προσερχόμενος στο χώρο ο Δ. Κουτσούμπας έκανε δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ, αναφέροντας ότι «ταυτόχρονα με τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο λαός της Βοιωτίας, μπορούμε να τραγουδάμε, να χορεύουμε και να παλεύουμε για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιλέγοντας να παίξει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην ευρύτερή περιοχή, εμπλέκει όλο και περισσότερο τον ελληνικό λαό με τη στάση της σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, στον ανταγωνισμό μεγάλων ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία κ.λπ. Εκεί εντάσσεται και αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι μαζί με το κυνήγι μαγισσών και πρακτόρων».

Σε επόμενη ερώτηση για τις συντάξεις, αν θα μειωθούν ή όχι, για το αν είναι ένα παιχνίδι, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: «Πρέπει να τελειώσει, δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Πρέπει να τελειώσει όλη αυτή η κοροϊδία, το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, προσδοκιών, που μετά ο λαός πληρώνει ακόμα χειρότερα όταν περιμένει και τελικά το αποτέλεσμα είναι να αδειάζει πάλι η τσέπη και του συνταξιούχου και του εργαζόμενου και του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, γενικά όλης της ελληνικής κοινωνίας. Αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε επίλυση οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση των μνημονιακών αντιλαϊκών νόμων και βεβαίως να υιοθετήσει τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή και για τις συντάξεις και για το αφορολόγητο και για τους ανέργους και για μια σειρά άλλους τομείς, όπως είναι η φορολογία των αυτοαπασχολούμενων κ.λπ. Εκεί είναι η λύση και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».

Share.

Leave A Reply