Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

“Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης” Θήβας: Οι χωματερές καταργήθηκαν – Ζήτω οι χωματερές

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προβληματισμό και ανησυχία έχει δημιουργήσει η αποκάλυψη του δημοτικού συμβούλου Θηβαίων, της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» Κώστα Βενιζέλου  σχετικά με τη μεγάλη χωματερή που «φύτρωσε» στη λεκάνη απορροής της Υλίκης, της λίμνης από την οποία υδροδοτείται περιστασιακά η Αττική, αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη απαιτώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης: 

   Δεκάδες φορτία από μπάζα/σκουπίδια άγνωστης προέλευσης και σύστασης πετάχτηκαν σε έναν χώρο που προστατεύεται ως περιοχή NATURA 2000 και που έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Φορέα  Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας.

Σε επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήσαμε- ως δημοτική παράταξη- αντικρίσαμε λόφους απορριμμάτων και νιώσαμε απογοήτευση και αγανάκτηση λίγα μόλις μέτρα από την Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και πολύ κοντά σε έκταση ιδιοκτησίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων. (ΔΗΚΕΘ).

Θα απευθυνθούμε, σε πρώτη φάση, σε ενημέρωση των Τμημάτων Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων και της Περιφέρειας ζητώντας τους να πράξουν  ΑΜΕΣΑ τα  δέοντα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

     Απαιτούμε να διερευνηθεί η σύσταση των απορριμμάτων, το μέγεθος της ρύπανσης καθώς και η ταυτότητα των δραστών.

Δε θα δεχτούμε άλλη υποβάθμιση της περιοχής μας.

Φορείς και πολίτες πρέπει να αντιδράσουμε στις παρανομίες που γίνονται και να πάρουμε πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος  που συχνά υποβαθμίζεται και καταστρέφεται.

Share.

Leave A Reply