Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου

Δίστομο: εκδήλωση μνήμης για τον ιστορικό ηγέτη της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τιμητική εκδήλωση στην μνήμη του ιστορικού ηγέτη της ΑΕΚ και τέκνο του Διστόμου, Λουκά Μπάρλου, συνδιοργανώνουν η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού του Δικεφάλου και ο Δήμος Διστόμου- Αράχωβας -Αντίκυρας με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του,  το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 π.μ. στο Νεκροταφείο Διστόμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, παρουσία της συζύγου του Νόνης Μπάρλου και  με τη συμβολή της ΠΑΕ- ΑΕΚ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης :

  • Τρισάγιο στον Τάφο του Λουκά Μπάρλου στο Νεκροταφείο Διστόμου.
  • Ειδική Εκδήλωση στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Διστόμου όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό παράγοντες της Ένωσης, ο Δήμαρχος ΔΑΑ Γιάννης Σταθάς και προσωπικότητες που βίωσαν την πορεία της ΑΕΚ επί της Προεδρίας του.Παράλληλα θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση  με σχετικό υλικό που παραχώρησε η  Αγγελική Αρκάδη, ενώ το γενικό συντονισμό  της εκδήλωσης  θα έχει ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ- ΑΕΚ  Ανδρέας Δημάτος.

    Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Λουκά Μπάρλου ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της ΑΕΚ. Ο «πρόεδρος των έργων  και των τίτλων»,  έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου του 1999, στα 79 του χρόνια, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη των φίλων της ΑΕΚ, για όσα της πρόσφερε ως διοικητικός της ηγέτης από το 1974 έως και το 1981.
    Στα χέρια του η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο και έζησε ίσως την πιο λαμπρή περίοδο της ιστορίας της, καθώς την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1976-77, στο νταμπλ του 1978 και στο Πρωτάθλημα του 1979. Την ίδια εποχή, ήταν ο εμπνευστής των έργων επέκτασης στο παλιό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με την κατασκευή της διώροφης εξέδρας, της περίφημης «σκεπαστής».

    Ο Λουκάς Μπάρλος ήταν γεννημένος το 1920 και ανήκε σε οικογένεια με καταγωγή από το Δίστομο Βοιωτίας και με μεγάλη παράδοση στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων βωξίτη στον Παρνασσό. Δεν είχε κάποια σχέση με την ΑΕΚ πριν ασχοληθεί μαζί της, όμως έγινε το μεγάλο πάθος της ζωής του και ξόδεψε εκατομμύρια για να φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια μεγάλα ονόματα.

    Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ- ΑΕΚ κατά τη σύστασή της το 1979. Έμεινε σε αυτή τη θέση για δύο χρόνια, οπότε και παραχώρησε τις μετοχές του στον επιχειρηματία Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του ήταν πάντα κοντά στην ΑΕΚ, η οποία απέτισε τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του ζητώντας από την ΟΥΕΦΑ να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και να φορέσουν οι παίκτες της μαύρα περιβραχιόνια στον αγώνα με την ΜΤΚ στη Βουδαπέστη, μία μέρα μετά το θάνατό του στις 20 Οκτωβρίου 1999.

Share.

Leave A Reply