Πέμπτη, 13 Μαΐου

Δύο συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά.

Έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, συγκεντρώθηκαν ελάχιστοι εκπρόσωποι σωματείων, ενώ μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία.

Ο νέος πρόεδρος του Ε.Κ. Κ. Κολιούσης δήλωσε ότι η 1η Μαΐου είναι ημέρα Μνήμης και Αγώνων για να επανέλθει η αξιοπρέπεια στη ζωή των εργαζομένων. Τόνισε , ότι από την πλευρά του, ως νέα διοίκηση, θα προσπαθήσει για την επανασυσπείρωση των εργαζομένων στις τάξεις του Ε.Κ.

Βέλη κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ εκτόξευσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γ. Πελέκης κάνοντας λόγο για συνδικαλιστική “μαφία”, που θέλει να βάλει στο “γύψο” το κίνημα.

Επεσήμανε επίσης τους κινδύνους που συσσωρεύονται για την περιοχή από την πρόσδεση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων, Βάσω Γκικοπούλου ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Αναστασία Τάτση.

Κατάγγειλαν τις “προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοίων τους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, να περάσουν την αντίληψη ότι “ό,τι έγινε, έγινε και δεν υπάρχει επιστροφή στη προ μνημονίων εποχή μιας και πλέον γίναμε μια κανονική χώρα”.

Επίσης έκαναν λόγο για προσπάθειες της κυβέρνησης να “εξαγοράσει συνειδήσεις και ψήφους τάζοντας ρουσφετολογικές προσλήψεις και ψετοεπιδόματα”.

Τόνισαν την επιτακτική ανάγκη της “πάλης εργαζόμενων και άνεργων για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και των ανθρώπινων ωραρίων που η «φιλολαική» κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται, κάνοντας πλάτες στο κεφάλαιο και προσφέροντάς του «επενδυτικές ευκαιρίες» πάνω στη καταρράκωση των εργατικών κατακτήσεων που έφεραν οι ματωμένες Πρωτομαγιές και αμέτρητοι νεκροί της ταξικής πάλης”.

Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Share.

Leave A Reply