Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Ευχές Γεώργιου για ευλογημένο, ειρηνικό, δημιουργικό νέο έτος

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θ&Λ, Γεώργιου πραγματοποιήθηκε η  Δοξολογία για το νέο έτος στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Θήβα.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Γραφείου, ο κ. Γεώργιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα παρουσία κληρικών, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και πολλών πιστών. Ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, “η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, δημιουργική, ειρηνική, με υγεία, αγάπη, σύμπνοια και ελπίδα”.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης, μοίρασε μαζί με τη βασιλόπιτα και το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2020 της Μητροπόλεως που φέτος είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια λειτουργίας των κατασκηνώσεων της στον Παρνασσό.

Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και στην Αίθουσα Τελετών της Μητρόπολης στη Λιβαδειά.

Ο  κ. Γεώργιος στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στη σημασία και την αξιοποίηση του χρόνου από τον άνθρωπο, με την ευκαιρία του νέου έτους λέγοντας:.

“Απλώνουμε εύκολα τα χέρια να ανταλλάξουμε ευχές ο χρόνος όμως δεν θα είναι ευτυχισμένος και δημιουργικός μόνο με λόγια. Χρειάζεται να αξιολογούμε τον εαυτό μας, την πορεία μας, την προσφορά μας, τα χαρίσματα που αναπτύξαμε και το πόσο ανοιχτοί ήμασταν στο Θεό και τους συνανθρώπους μας. Να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα και να αφήνουμε πίσω τα λάθη και τις αστοχίες και να κρατάμε σταθερές τις παραμέτρους που δεν αλλάζουν και αυτές που αλλάζουν να τις βελτιώνουμε προς το καλύτερο. Να εξαγοράζουμε το χρόνο όπως λέει ο Απόστολος Παύλος και τότε οι ευχές θα ανταποκρίνονται και στην εσωτερικότητά μας και θα είναι πραγματικά και ουσιαστικά αληθινές”.

Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όλους τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς στον αγώνα, όπως είπε, της Τοπικής Εκκλησίας για την “πνευματική πρόοδο των ανθρώπων, καθώς και για την στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, λόγω προβλημάτων υγείας, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσεως εκφράζοντας την ευχή να τελειώσει σύντομα η οικονομική κρίση”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο φιλανθρωπικό έργο των ιδρυμάτων της Εκκλησίας.

 

Share.

Leave A Reply