Κυριακή, 16 Μαΐου

Ευθύνες στα ΕΛΤΑ για την καθυστέρηση διανομής λογαριασμών στο Δ. Ορχομενού

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών έχει προκαλέσει η υποστελέχωση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στην περιφέρεια. Η διαρκής υποβάθμιση τους, μέσω της συρρίκνωσης του προσωπικού, έχει γίνει αντικείμενο πολλών διαμαρτυριών, παρεμβάσεων στη Βουλή και παραπόνων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Ορχομενού όπου, σύμφωνα με καταγγελία της δημάρχου Βούλας Καράλη, ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος έφθασαν στους καταναλωτές με καθυστέρηση. Η κ. Καράλη έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση των ΕΛΤΑ Λιβαδειάς, στην οποία γνωστοποίησε το πρόβλημα καλώντας της να παρέμβει στη ΔΕΗ ώστε να δοθεί παράταση στην εξόφληση των λογαριασμών. Αντίστοιχη επαφή με τη ΔΕΗ θα έχει και ο Δήμος προειδοποιώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη “για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών”.

Η ανακοίνωση της δημάρχου, μέσω ανάρτησης στο f/b αναφέρει: 

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες δημοτών μας, για ασυνέπεια στη λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ της έδρας του δήμου και καθυστερήσεις στη διανομή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις παραδίνονται ληξιπρόθεσμοι, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον διευθυντή των ΕΛΤΑ Λιβαδειάς όπου και του γνωστοποιήσαμε το πρόβλημα.
Την ερχόμενη Δευτέρα ο δήμος θα γνωστοποιήσει το πρόβλημα στη ΔΕΗ και εγγράφως θα απαιτήσουμε από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ Λιβαδειάς να ενημερώσει αρμοδίως το αντίστοιχο τμήμα της ΔΕH ότι φέρει αποκλειστικά την ευθύνη καθυστέρησης παράδοσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να δοθεί παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των υποχρεώσεων των συμπολιτών μας.
Σε αντίθετη περίπτωση ο δήμος προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την υπεράσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων των συνδημοτών μας.

 

Share.

Comments are closed.