Τετάρτη, 12 Μαΐου

Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα του ΕΚΕΨΥΕ στο Δ. Λεβαδέων (φώτο)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Λαφύστιo, τα εγκαίνια της νέας Μονάδας του ΕΚΕΨΥΕ.

 Η νέα αυτή Δομή Ψυχικής Υγείας, του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, στεγάζεται στο ανακαινισμένο, πρώην δημοτικό σχολείο του οικισμού και στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες της ευρύτερης περιοχής, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Στελεχώνεται,από διεπιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, λογοπεδικό και θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Γεώργιος Γιαννόπουλους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών  Στυλιανός Χριστογιώργος, οι βουλευτές Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος & Αντρέας Κουτσούμπας, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Γιάννης Καραβάς από την χορηγό εταιρεία Αλουμίνιο της Ελλάδος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών καθώς και πλήθος κόσμου.

H Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, έχοντας δίπλα της τον πρόεδρο της Τ.Κ Λαφυστίου κ. Μάρκου, στο καλωσόρισμα της ανέφερε ότι ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζει έμπρακτα τις ευάλωτες ομάδες, είτε μέσω των Δομών του, όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο – Συσσίτιο, είτε μέσω του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στις δράσεις όλων των δομών του ΕΚΕΨΥΕ που έχουν ως στόχο τη στήριξη, τη σταδιακή επανένταξη καθώς και την άρση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Υπενθύμισε ότι το κτίριο για τη λειτουργία της νέας μονάδας ΕΚΕΨΥΕ, παραχωρήθηκε ανακαινισμένο και επαναχρησιμοποιείται για καλό σκοπό. Αυτό στάθηκε δυνατό χάρη στην συγκατάθεση και στήριξη των κατοίκων του Λαφυστίου, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν με την άψογη και δημιουργική συνεργασία τους, ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα. Ευχήθηκε καλή δύναμη στους εργαζόμενους και ευόδωση των κόπων τους, εξαίροντας το σημαντικό έργο που επιτελούν στον τομέα της Ψυχική Υγείας, τόσο στη φροντίδα όσο και στην πρόληψη.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων έλαβε τα εύσημα για τη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια του Δήμου στη δημιουργία της Μονάδας, τόσο από το Γ.Γ του Υπουργείου, όσο και από τον πρόεδρο και το Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΚΕΨΥΕ.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ίδρυση της πρώτης δομής του ΕΚΕΨΥΕ στη Λιβαδειά, την οποία η Βοιωτική εκκλησία αγκάλιασε και στήριξε, πριν από εικοσιέξι περίπου χρόνια, φιλοξενώντας τρόφιμους από το ψυχιατρείο-κολαστήριο,  της Λέρου, αψηφώντας τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

Share.

Leave A Reply