Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου

Εκδηλώσεις για την Αυτοδιοίκηση από ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύο εκδηλώσεις για την Αυτοδιοίκηση, στη Θήβα και τη Λιβαδειά διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας  με ομιλήτρια τη βουλευτή Γιώτα Πούλου.

Η πρώτη με θέμα «Τοπική  Αυτοδιοίκηση: Νέα συμβούλια ευκαιρίες και εμπόδια», έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με ομιλητές τη Γιώτα Πούλου και τον  Γεωργίου πρώην Δήμαρχο Τανάγρας Βαγγέλη Γεωργίου. Η δεύτερη με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι και οι Κοινότητες μετά τις αλλαγές στον νόμο Κλεισθένη», έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στην Λιβαδειά με ομιλήτρια την Γιώτα Πούλου.

Στις εκδηλώσεις  πήραν μέρος πολλά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, όπως Βούλα Καράλη, Δήμαρχος Ορχομενού, ο Γιώργος  Ντασιώτης. Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, ο Αλέκςο Μητάς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Λεβαδέων, ο Νίκος  Θηβαίος πρώην βουλευτής, ο Μ. Εμμανουηλίδης Αντιδήμαρχος Ορχομενού, ο κ. Αγγελόπουλος πρ. Αντιδήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, οι πρόεδροι των κοινοτήτων: Δέδες, Χολιασμένος, Φουντάς, Λαζάρου και πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και πρώην Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων και πολλοί Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών του νόμου «Κλεισθένης Ι» και ειδικότερα στο «ψευδεπίγραφο» δίλημμα της κυβερνησιμότητας, η αντισυνταγματική ρύθμιση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και η νόθευση της αντιπροσωπευτικής αρχής και για το κύτταρο της δημοκρατίας που είναι οι κοινότητες, η αυτονομία των οποίων δραματικά περιορίζεται.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος ερωτήσεων και τοποθετήσεων και έγιναν προτάσεις συγκρότησης ενός δικτύου των προέδρων κοινοτήτων και τρόποι εφαρμογής της απλής αναλογικής στην πράξη.

Share.

Leave A Reply