Τετάρτη, 21 Απριλίου

Εκδηλώσεις μνήμης για τη 19η Μαΐου, επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με επιμνημόσυνη Δέηση, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”.

Παρέστησαν οι βουλευτές Γιώτα Πούλου και Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος, Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Περιφερειακός  Σύμβουλος, Γιάννης Περγαντάς, λίγοι αιρετοί κι εκπρόσωποι φορέων, λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος & Νήσων και Πρόεδρος του “ΕΥΚΛΕΙΔΗ”, Τριαντάφυλλος Υφαντίδης, αναφέρθηκε στους διωγμούς των Ποντίων από τους Νεότουρκους και στην καθολική απαίτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για Παγκόσμια αποδοχή και αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου τα μέλη του Χορευτικού τμήματος του Συλλόγου σχημάτισαν στο κέντρο του Συλλόγου με κεριά το γράμμα “G” από την λέξη Γενοκτονία-στιγμή ιδιαίτερα συγκινητική για όλους.
Την Τρίτη 19 Μαΐου-ανήμερα της Επετείου- στα Γραφεία του Συλλόγου “Ο Ευκλείδης” σε μια συμβολική κίνηση συγκεκριμένος αριθμός (λόγω των μέτρων ασφαλείας για την πανδημία) μελών και εκπρόσωποι Συλλόγων άναψαν δάδες σε ένδειξη Τιμής και Μνήμης των Γενοκτονηθέντων.

Share.

Comments are closed.