Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου

Εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τους απαγχονισθέντες Λιβαδείτες

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φόρο τιμής στους  10 απαγχονισθέντες Λιβαδείτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 11 Σεπτεμβρίου 1943, απέδωσαν ο  Δήμος Λεβαδέων και η Τοπική Κοινότητα Λιβαδειάς με εκδήλωση μνήμης στην κεντρική πλατεία.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πάτερ Ιερώνυμος Κυριαζής ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας ανέλαβε ο εκπαιδευτικός και Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς  Μιχάλης Λυμπεράτος τονίζοντας τις θηριωδίες που υπέστησαν τα θύματα των ναζί.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, η Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Μαρία Γκικοπούλου, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και πρόεδρος Μαρτυρικών Πόλεων κ. Ιωάννης Σταθάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς κ. Ιωάννης Τσίμπρης, ο Δ/ντης της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννιός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνος Πάτρας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ Ιωάννης Μελισσάρης, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιος Σκλάβος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Κολιούσης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς κ. Νικόλαος Μπούρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών  της Λιβαδειάς, καθώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της πόλης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς τους 10 συμπατριώτες μας που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Τόνισε δε, ότι η θυσία τους αυτή θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλους μας, ώστε με συναίνεση και αλληλεγγύη να προχωρήσουμε ενωμένοι για την κατάκτηση όλων των στόχων που θέτουμε ως κοινωνία.

Μήνυμα κατά του φασισμού έστειλε και η βουλευτής Γιώτα Πούλου.

 

Share.

Leave A Reply