Σάββατο, 8 Μαΐου

“Εκκένωση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς μετά από σεισμό”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σκηνικό έκτακτης ανάγκης  με εγκλωβισμούς, πυρκαγιά, πυροσβέστες, γερανοφόρα οχήματα, εκκένωση κλινικών και στρατιωτικές σκηνές για την περίθαλψη των ασθενών περιελάμβανε η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η άσκηση με την κωδική ονομασία “Έρκυνα”, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, ήταν η 96η που έγινε σε νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας και εντάσσεται στο πλαίσιο καταγραφής της ετοιμότητας της κρατικής μηχανής σε συνθήκες φυσικών καταστροφών. Αντίστοιχες ασκήσεις, οι οποίες είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, γίνονται τα τελευταία 2,5 χρόνια σε όλη τη χώρα με εντολή του υπουργείου υγείας.

Το σενάριο της σημερινής άσκησης στο νοσοκομείο Λιβαδειάς ήταν η αντιμετώπιση των συνεπειών ισχυρής σεισμικής δόνησης, που είχε ως επακόλουθο τον εγκλωβισμό ασθενών και επισκεπτών , την εκδήλωση πυρκαγιάς, την εκκένωση του κτιρίου και την περίθαλψη των τραυματιών σε αντίσκηνα.

Σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου υπό την εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας σε συνεργασία με το 4ο σώμα πυροβολικού της Θήβας, την αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας και την Π.Υ. Λιβαδειάς.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Μόρφω Βαλλά ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες για τη συνδρομή της, ενώ παρών ήταν και ο εκπρόσωπος του  Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, του Υπ. Υγείας κ. Μίχος.

Οι σκηνές και τα κρεβάτια είχαν παραχωρηθεί (με εντολή του ΚΕΠΠ)  από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, της Θήβας.
Share.

Leave A Reply