Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου

Έκτακτη συνεδρίαση του Π.Σ για το προσφυγικό ζητούν Αναγνωστάκης, Βούλγαρης και Μπατζελή

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοινή επιστολή κατέθεσαν οι Περιφερειακές Παρατάξεις, Στερεά Υπεροχής – Πατρίδα μας η Στερεά – Ελεύθερη Στερεά, προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Φ.Σπανό και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ηλ. Σανίδα με αίτημα την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Προσφυγικό, με αφορμή τη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο.

Διαβάστε την επιστολή των επικεφαλής,  Δημήτρη Αναγνωστάκη, Αντώνη Βούλγαρη και Κατερίνας Μπατζελή :

Η περιοχή του Καραβόμυλου του Δήμου Στυλίδας Φθιώτιδας είναι ανάστατη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στο μάτι το κυκλώνα μιας και εντελώς αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε η δημιουργία νέου hot spot στην περιοχή του Καραβόμυλου, δίπλα στον οικιστικό ιστό, χωρίς υποδομές ανθρώπινης διαμονής και υγιεινής, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ανθρώπων που θα εγκατασταθούν όσο και την κοινωνική ειρήνη.

Χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς κανένα Περιφερειακό Σχεδιασμό, έχουμε ενημέρωση μόνο ότι προβάλουν τα  ΜΜΕ ενώ μαθαίνουμε για συναντήσεις μονοκομματικού χαρακτήρα (Περιφερειάρχη, Βουλευτών ΝΔ, Δημάρχου) αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους, Βουλευτές, επικεφαλής Περιφερειακών και Δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους βασικών κοινωνικών εταίρων.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό καθότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που φαίνεται ότι αυξάνονται οι προσφυγικές ροές και απαιτεί ευρύτερους σχεδιασμούς σε Περιφερειακό επίπεδο και ευρύτερες κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις, προκειμένου να σχεδιάσουμε λύσεις διεξοδικές.

Για τα παραπάνω,

καλούμε τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Πρόεδρο του ΠΣ να συγκαλέσουν εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουμε τα εξής θέματα:

  • Επίσημη ενημέρωση.
  • Περιφερειακός Σχεδιασμός διαχείρισης προσφυγικών ροών και Κέντρων φιλοξενίας Προσφύγων.
  • Καθορισμός δράσεων για άμβλυνση κοινωνικών προβλημάτων.Οι Περιφερειακές Παρατάξεις

    1.ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

    2.ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ

    3.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ

Share.

Leave A Reply