Προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση κινητοποίηση και ο άριστος συντονισμός όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν, θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και ώρα 10.00 π.μ., στο Γραφείο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας στο Διοικητήριο Λιβαδειάς (Φίλωνος 35-39), με θέμα “Αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων
(Χιόνια, Παγετός, καταιγίδες, Πλημμύρες)”.
Νέος γύρος χιονιά αναμένεται από την Παρασκευή, που θα επηρεάσει περιοχές της Βοιωτίας. Το πρώτο κύμα έφερε χιονοπτώσεις στα ορεινά του Παρνασσού και του Ελικώνα.
Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή 12-01-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5, με βαθμιαία ενίσχυση στα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Πρόγνωση για το Σάββατο 13-01-2024
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα νότια θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.