Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Έκτακτο Δ.Σ για τη δημιουργία κέντρου προσφύγων στη Λιβαδειά ζητάει ο Δ. Καραμάνης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων με θέμα τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή της Λιβαδειάς ζητάει με σχετικό δελτίο τύπου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε Σελίδα”, Δημήτρης Καραμάνης.

Η παρέμβαση Καραμάνη έρχεται μετά και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που περιλαμβάνει τη Λιβαδειά στις πέντε πόλεις στις οποίες θα κατασκευαστούν τα πρώτα   ελεγχόμενα κέντρα για προσφυγές και μετανάστες στην ενδοχώρα, συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων θέσεων.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ξεκινά προσεχώς η κατασκευή ελεγχόμενων κέντρων στο Αγρίνιο, τη Λιβαδειά, τη Λαμία, τη Ριτσώνα, τα Ιωάννινα ή την Πρέβεζα  και σε δυο περιοχές της Κρήτης, ενώ αναζητούνται χώροι για τη δημιουργία νέων καταυλισμών, πλησίον της Άρτας και στη Φωκίδα.

Αν δεν πρόκειται για δημοσίευμα, προκειμένου να εκτιμηθούν οι τοπικές αντιδράσεις, η απόφαση είναι ειλημμένη από μεριάς της κυβέρνησης.

Οι σχετικές πληροφορίες για τη δημιουργία κέντρου στο παλιό εργοστάσιο της  UNICOT στη διασταύρωση Λιβαδειάς-Ορχομενού, όπως είχε δημοσιεύσει ο ΣΕΙΡΙΟΣ fm, ενδεχομένως θα αρχίσουν να επιβεβαιώνονται, ενώ αιρετοί και πολιτικοί της Βοιωτίας εξακολουθούν να δηλώνουν επισήμως, “άγνοια”.

Επίσης τις τελευταίες μέρες υπάρχουν φήμες για τεχνικές εταιρίες που αναζητούν προσωπικό για τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ Λεβαδέων έχει ταχθεί κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στο Δήμο προτείνοντας, αναλογικότητα στην κατανομή και τη φιλοξενία μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, που ήδη υλοποιείται στο Δήμο, με 410 ωφελούμενους που διαμένουν σε διαμερίσματα.

Η ανακοίνωση του Δ. Καραμάνη που κάνει λόγο και για λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, με απόφαση που έλαβε ομόφωνα στην ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019, διακήρυξε την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υποδοχής νέου αριθμού προσφύγων στο Δήμο μας πέραν της υπάρχουσας δομής της Κ.Ε. ΔΗ.Λ.
Ο Δήμος Λεβαδέων και συνολικά ο Ν. Βοιωτίας έχει εκπληρώσει ακέραια την υποχρέωσή του απέναντι στο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, δείχνοντας διαχρονικά ευαισθησία και γνήσιο ανθρωπισμό.
Απαντώντας στη διάχυτη και εύλογη αγωνία των συμπολιτών μας, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες γίνονται δέκτες σοβαρών πληροφοριών που προέρχονται και από έγκυρα Μ. Μ. Ε. για επικείμενη έλευση χιλιάδων μεταναστών και εγκατάστασή τους σε εργοστάσιο της περιοχής της Λιβαδειάς, αγωνία που ενισχύεται και από την περίεργη σιωπή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αρχής, διαβεβαιώνουμε τα εξής:

_ Η παράταξή μας θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο.

_ Καμία διαφορετική πρόταση εκτός αυτής που διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Νοεμβρίου 2019 και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από το συνδυασμό μας.

_ Ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να καλέσει σε αυτή τη συνεδρίαση ή σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πρέπει να γίνει άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα ( Περιφερειάρχη,
Βουλευτές, Αστυνομική Διεύθυνση).

– Ζητάμε τέλος από τους πολίτες ενεργό συμμετοχή ώστε να μη γίνει ο Δήμος μας για μια ακόμη φορά θύμα λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών.

 

Share.

Leave A Reply