Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Το μεσημέρι της Παρασκευής 27/12 η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού.
Αναλυτικότερα προβλέπεται ότι :
Ο χειμωνιάτικος καιρός στη χώρα μας θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή 27/12/2024, με κατά τόπους ισχυρές βροχές, στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Ελλάδας, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια.
Πιο αναλυτικά :
Α. Ισχυρές βροχές προβλέπονται κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (κυρίως περιοχή Φθιώτιδας – Βοιωτίας), πιθανώς στην Αττική, τις Κυκλάδες (κυρίως δυτικές και βόρειες) και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Β. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ, θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Εύβοια και από το βράδυ τοπικά στην Αττική, τις δυτικές Κυκλάδες και την ανατολική Πελοπόννησο.
Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό, τα ορεινά της Εύβοιας και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τόπους πυκνές στη Μακεδονία και τη Θράκη.