Τετάρτη, 21 Απριλίου

Έκθετος ο Δήμος Λεβαδέων-Απλήρωτοι εργαζόμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων και προμηθευτές

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκθετο χαρακτηρίζει το Δήμο Λεβαδέων και προσωπικά το δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα η μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στη Λιβαδειά, που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν, για τρίτο μήνα, απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΛ, 80 ιδιοκτήτες ακινήτων και προμηθευτές.

Η παράταξη της πρώην δημάρχου Γιώτας Πούλου, αρχικά, αποδίδει ευθύνες στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, επειδή δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση χρηματοδότησης του προγράμματος και καλεί το δήμαρχο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία” με τίτλο:

Έκθετος ο Δήμος Λεβαδέων 

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, οι 80 ιδιοκτήτες και οι προμηθευτές! 

Με ευθύνη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, το πρόγραμμα Εστία 2021 απαξιώνεται με σοβαρό κίνδυνο της μη περαιτέρω συνέχισής του, αφού δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σύμβαση χρηματοδότησής του. Ήδη οι εργαζόμενοι παραμένουν 2 μήνες απλήρωτοι και δεν πρόκειται να πληρωθούν πριν το τέλος Μαρτίου.

Εν μέσω της πανδημίας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημότες, δημιουργείται ένα επιπλέον πρόβλημα που οφείλεται στην ολιγωρία, ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Αν και το πρόβλημα το έχει αναδείξει στη Βουλή η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιώτα Πούλου, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία λύση.

Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ταγκαλέγκα σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση του πετυχημένου προγράμματος, που λειτουργεί όχι μόνο προς όφελος των φιλοξενούμενων προσφύγων αλλά και των δημοτών μας;

Share.

Comments are closed.